Familjen – en trygg mittpunkt

Vår familj formar oss oavsett om vi vill det eller inte. Det kan dröja upp till vuxen ålder förrän du kan börja känna igen dig i dina egna föräldrars sätt eller vanor. Men hur ser egentligen den här så kallade familjen ut? Du känner säkert till själva kärnfamiljen, den som i media har beskrivits som pappa, mamma och två barn. Faktum är att många barn lever utanför den klassiska kärnfamiljen.

Vad som ändå håller familjen samman är föräldrarna. Barn är en prövning för er relation och med vardagens hämta och lämna, jobb, handla, städa m.m. kan det vara svårt att få tid till varandra. Idag behöver du aldrig vara ensam då vi kan ha på TV:n, sitta vid datorn eller mobilen. Vi missar med andra ord tillfällen till spontana diskussioner. Många är lyckliga i sina relationer men känner att de helt enkelt inte hinner med. Hur kan du lyckas skapa mer tid? Ett sätt att försöka få mer tid är att träna tillsammans. Detta förutsätter att ni har någorlunda liknande arbetstider och kan gå upp 10 minuter innan normalt för att köra ett snabbt träningspass som att springa runt huset, upp och ner i trapporna etc. Planera in tid med varandra och försök mötas upp efter jobb för en kaffe innan ni hämtar barnen gemensamt. En relation kräver alltid arbete men arbetet är samtidigt det som gör relationen stark mot eventuella prövningar. På så sätt kan ni skapa en harmoniserad miljö för era barn.

Familjen består även av släkten. Många är välsignade med att ha släkten nära och ett spontanbesök är aldrig långt borta. Människor som värdesätter betydelsen av familjen och som prioriterar den värnar om sitt ursprung. Din familj säger en hel del om vem du är. Det kan finnas saker som du inte önskar associera dig med och det är helt i sin ordning. Vi är alla individer som har en egen fri vilja. Vi söker alla efter vår plats och familjen är det snabbaste sättet att förstå vem vi är och varifrån vi kommer.